4 ok, amiért mások többet látnak benned, mint te magad
Lifestyle

4 ok, amiért mások többet látnak benned, mint te magad

  • 2023. április 20.

Úgy gondolod, hogy csak átlagos vagy? Nem vagy az - sokkal több vagy ennél! Talán nem teljesen világos számodra, miért, de legalább négy logikus oka van ennek.

4 ok, amiért fogalmad sincs arról, hogy mások mit értékelnek benned

1. Megszoktad magad

Nem számít, hogy 16, 25, 34, 43 éves, esetleg idősebb vagy: Már van néhány élményed és pillanatod veled és a tulajdonságaiddal kapcsolatban! A karaktered, a nézőpontod, az egész utad – mindez annyira ismerős számodra, hogy teljesen megszoktad, és természetesnek veszed. Szerinted mennyire üdítő a közvetlen viselkedésed mások számára, amikor először találkoznak veled? Akár hiszed, akár nem: mások különleges vonásokat és erősségeket látnak benned, amelyeket már nem veszel észre. Néhányan még irigykedhetnek is valamiért.

2. Kevesebb dicséretet kapsz, mint amennyit megérdemelsz

Nem kapsz annyi jó visszajelzést másoktól? Nem csoda: a világ nem csak te körülötted forog! Azon kívül, hogy talán a szüleid adnak neked folyamatosan erősítést és babusgatást, senki más nem érzi magát felelősnek, hogy állandóan dicsérjen és támogasson téged. Ráadásul, azoknak az embereknek, akik magukban bizonytalanok és kétségbeesettek (vagyis nagyjából az emberiség 99 százaléka), rendkívül nehéz másoknak csak úgy dicséretet adni.

3. Összehasonlítod magad másokkal

Az egyik vékonyabb, a másik szellemesebb, a harmadik pedig 22 évesen olyan állást kapott, amiről álmodni sem mersz. Igen, igen, pontosan ez a három típus létezik minden nő életében... Mindannyian összehasonlítjuk magunkat másokkal, és ehhez még az Instagramot sem kell megnyitni. Folyamatosan emberek között vagyunk, a munkahelyen, a szomszédságban, a családban, a baráti körben - egyszerűen mindenhol. Nem is tudunk mást tenni, mint összehasonlítani magunkat velük. 

A vicc az, hogy mások is összehasonlítják magukat veled, és elsőként azt veszik észre, amit ők hiányolnak - hihetetlen, ugye?!

Nos, egyszer majd, ha mindannyian megértettük, hogy a másokkal való különbségek csak egyszerűen mások, és nem jobbak vagy rosszabbak, és ha megtanultuk, hogy milyen erősek lehetünk, ha mindannyian összefogunk és összetesszük pozitív tulajdonságainkat, akkor ezen "negatív összehasonlítások" problémáján nagyokat fogunk nevetni. Addig is gyakrabban gondolj arra, hogy mi minden birtokában vagy, mire vagy képes és ki vagy. Hagyd a többieket - teljesen értékmentesen - azoknak lenni, akik ők. 

4. Nem a megfelelő emberektől vágysz megbecsülésre

Hasonló a probléma, mint az összehasonlításnál. Legtöbbször azt akarjuk, amink nincs (vagy nem kaphatjuk meg). Ezért szeretünk olyan srácokat, akik nem szeretnek minket, le akarjuk nyűgözni azokat a munkatársakat, akiknek egyszerűen nem tetszik a munkánk, és általában olyan embereket akarunk magunk körül, akik kritikusabbak velünk szemben. Sajnos elég gyakran lebecsüljük vagy figyelmen kívül hagyjuk azokat az embereket, akik szeretnek minket. 

 forrás: brigitte.de / hellobetter.de
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };