Mennyei epertorta fehércsokival
Lifestyle

Mennyei epertorta fehércsokival

  • 2023. május 24.

Ropogós mandulás alapon, fehér csokoládé borítással.

Idén a legfinomabb torta amit kóstoltunk.

Íme a recept:

Az alaphoz

 o 180 g fehér tortabevonó

 o 50 g kukoricapehely

 o 40 g mandula (szilánkosra törve; serpenyőben zsír nélkül aranybarnára pirítva)

A krémhez 

 o 2 zselatin lap

 o 250 gramm eper

 o 150 g joghurt (3,5% zsír)

 o 1 citromhéj (finomra reszelve)

 o 250 g csokoládé

 o 150 ml tejszínhab

Borítás

 o 4 zselatin lap

 o 400 g fehér csokoládé

 o 100 gramm cukor

 o 200 ml sűrített tej

 o piros ételfesték (elhagyható)

Dekoráció

 o 200 gramm eper

 o 2 citromfű szára

Továbbá: tortaforma (20 cm Ø)

Elkészítés 

1.
A csokoládét durvára vágjuk, és egy tálban meleg gőz felett elolvasztjuk. Belekeverjük a kukoricapelyhet és a mandulát. A forma alját béleljük ki sütőpapírral. Kenjük a tetejére a maradék csokoládé bevonatot, simítsuk el és hűtsük 30 percig.

2. A krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az epret megmossuk, feldaraboljuk és felnegyedeljük. 150 g epret finomra pürésítjük, szitán átszűrjük egy kis edénybe. A joghurtot összekeverjük citromhéjjal. Az eperpürét felforrósítjuk, feloldjuk benne a zselatint, a pürét a joghurthoz adjuk és simára keverjük. Meleg gőz fölött egy tálban felolvasztjuk a csokoládét. Beledolgozzuk a joghurtos masszába. A tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk az epres-joghurtos keverékbe, majd beleforgatjuk a maradék epret is. Az epres keveréket a tortalapra kenjük, és kis spatulával elsimítjuk. Legalább 12 órán át maradjon a hűtőbe. (lehetőleg egy éjszakán át).

3. Másnap a zselatint hideg vízbe áztatjuk a cukormázhoz. A fehér csokoládét durvára vágjuk, és egy tálba tesszük. Forraljunk fel 100 ml vizet, cukrot és sűrített tejet egy serpenyőben, majd tegyük félre. A zselatint kinyomkodjuk és feloldjuk benne. A meleg folyadékot ráöntjük az apróra vágott csokoládéra, és sima masszává dolgozzuk. Finom szitán át öntjük egy tálba. Vegyünk 3-4 evőkanálnyit a mázból, és néhány csepp ételfestékkel színezzük pirosra.

4. Helyezzünk egy kis tálat egy tepsi közepére. A megdermedt süteményt kivesszük a hűtőből, kivesszük a formából, és ráhelyezzük a kis tálra (ez megkönnyíti a munkát). A tortára öntjük szobahőmérsékletű cukormázat, kis palettával szétkenjük, a széleit elsimítjuk. Ízlés szerint megkenjük piros mázzal a tetejét. Egy tortalapát segítségével tegyük a tortát egy tortalapra, és tegyük a hűtőbe 15 percre.

5. Vegyük ki a tortát, díszítsük eperrel, és citromfű levelekkel. Hűtve tálaljuk.

forrás: essen-und-trinken.de
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };