Ez a mindennapi kiegészítő segít gyorsabban elaludni
Lifestyle

Ez a mindennapi kiegészítő segít gyorsabban elaludni

  • 2023. január 29.

Számos trükk segít gyorsabban elaludni, de kevés tűnik olyan hatékonynak, mint ha zoknit viselsz az ágyban. Eláruljuk, miért van ez.

Gyorsabban elaludni - eláruljuk mi segíthet

Birkák számolása, lélegzeted hallgatása... Számos tipp található a gyorsabb elalváshoz. Legtöbbjük – beleértve az imént említetteket is – célja, hogy lecsillapítsa a gondolatok örök körhintaját, ezáltal ellazulj és végül elaludj.

Vannak olyan tippek is, amelyek elősegítik a jó alvás fizikai feltételeit. Az egyik ilyen tipp nagyon egyszerű: vegyél fel zoknit.

Miért alszunk el jobban és gyorsabban meleg lábbal?

Először is tudnod kell, hogy a szervezet jobban alszik, ha kicsit hűvösebb van, így automatikusan lehűl átlagosan 36,5 fok körülire éjszaka. Ez megmagyarázza azt is, hogy a szakértők miért mindig 16-18 fokos hidegnek tűnő hőmérsékletet állítanak be a hálószobában.

Hogyan biztosíthatja a meleg láb a hűvös testet? Lehet, hogy kissé furcsán hangzik, de a meleg láb segít lehűteni a testet. Ez olyan, mint az orvosilag ajánlott meleg zuhany a nyár közepén, mivel ez is segít csökkenteni a testhőmérsékletet, mert a meleg kitágítja az ereket. 

Ha tehát zokniban fekszünk le, lábunk meleg lesz és jól ellátott vérrel, ami segít csökkenteni az általános testhőmérsékletet. Ha ez megtörténik, a test tudja, hogy itt az ideje aludni.

forrás: vogue
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };