3 tipp, hogy a nyaralás alatt is fitt maradj
Lifestyle

3 tipp, hogy a nyaralás alatt is fitt maradj

  • 2023. június 28.

Néhány fizikai tevékenység még pihentetőbbé teheti a nyaralást.

Bemutatunk három egyszerű trükköt, hogyan illesztheted be könnyedén az edzést és a fitneszt a nyaralásodba.

A megfelelő egyensúly

Természetesen a nyaraláson a legfontosabb az, hogy igazán kikapcsolódjunk. Csak tedd fel a lábad és ne csinálj semmit, de itt a mértékletesség is fontos. Ha nem csinálsz semmit az egész nyaralás alatt, hamar túlterheltnek érzed magad, és ez a lelki egészségednek sem tesz jót.

Tervezz minden napra egy kis – vagy akár nagy – aktív egységet. Legyen szó hegymászásról, rövid reggeli futásról vagy csak egy biciklizésről a tó körül - a lényeg, hogy a szív- és érrendszered időnként egy kis lökést kapjon.

A gyümölcs frissességével

A fitnesz, ma már mindannyian tudjuk, egy holisztikus dolog, és így az elegendő testmozgás messze nem elég. Különösen az étrend befolyásolja azt, hogy nehéznek és fáradtnak érezzük magunkat, vagy fittnek és életerősnek.

Különösen a nyári vakáció idején számtalan módja van az egészséges alternatívákra való átállásnak. Hús helyett hal, édesség helyett görögdinnye és tészta helyett zöldség. Ami a legjobb: amikor a mediterrán levegő az arcodba fúj, ezek az alternatívák kétszer olyan finomak.

Minden lépés számít

Ha nehéznek találod a mindennapi tevékenység megtervezését, egy lépésszámláló is elég lehet. Legyen szó Apple Watchról vagy hasonló termékekről, az okosórák emlékeztetnek arra, hogy ragaszkodj a korábban kitűzött mozgáscélokhoz. A te preferenciáidtól függően a nyaralás alkalmával egy kicsit növelheted vagy kissé csökkentheted. Ha túl sokáig lógatod a lábad, az óra emlékeztetni fog, hogy egy kis mozgás jót tenne. Tehát menj a medencéhez, és néhány pihentető körrel vagy egy kis lubickolással az okosóra gyűrűk minden bizonnyal pillanatok alatt bezárnak majd.

forrás: cosmopolitan.de / galeria-reisen.de
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };